HENKILÖKUNTA VIETTÄÄ SYNTYMÄPÄIVIÄ JA ON POIS TORSTAIN JA PERJANTAIN

Kaarinan toimisto on kokonaan suljettuna 23.5.-24.5.
Turun toimistolla on vain pieni miehitys, mutta toimisto on auki koko viikon.

Toimistomme juuret yltävät jo hamaan 1980-luvun alkuun, mutta varsinaisesti Tili-Seno Oy:n toiminta on alkanut vuonna 1994.

Sen jälkeen on alalla tapahtunut monta myllerrystä ja verolaitkin ovat vaihtuneet monen monituista kertaa. Olemme kasvaneet näiden vuosien aikana hillityn rauhallisesti ja olleet todella onnellisessa asemassa, koska henkilökunnan vaihtuvuus on ollut aivan minimaalista. Sitä kuvaakin se, että yli 10 vuoden mittaisia työsuhteita on jo viisi. Työtiimistämme onkin kehittynyt tiivis yhteisö, jossa tietoja ja apua jaetaan auliisti ja viesti liikkuu sujuvasti henkilöltä toiselle.  
 
Kun katson taaksepäin vuosissa, on koko taloushallintoalan murros ollut valtava. Vuonna 1987, kun itse aloitin tässä tilitoimistossa, käyttöön oli otettu vain vuotta aikaisemmin OIKEA vihreäruutuinen mikrotietokone. Tätä yhtä tietokonetta käytettiin vuorotellen ja kaikkia tulosteita odotettiin aina puolisen tuntia, ennen kuin kone sai päivitettyä tiedostot oikeaan järjestykseen ja sen jälkeen tulosteltiin matriisikirjoittimella ketjulomakkeelle. Jo seuraavana vuonna tekniikka oli halventunut sen verran, että yritykseen hankittiin neljä MikroMikkoa. Jokainen ohjelma käynnistettiin lerpulla, joista nuoriso ei ole varmaan kuullut puhuttavankaan. 1980-luvun loppu ja 1990-luvun alku oli maailmalla kovaa nousukautta, jota seurasi uskomattoman nopeasti etenevä lama. Tuntui, että koko maailma pysähtyi. Vähintäänkin rahaliikenne pysähtyi ja silloisen yhtiön seitsemän kirjanpitäjän työpanoksesta, supistui tarve enää kahteen. Konkurssit ja irtisanomiset olivat jokapäiväisiä ja valitettavasti saimme siitä oman osamme. Perustin Tili-Seno Oy:n 1994 ja ostin vanhan konkurssipesän liiketoiminnan sekä vanhat kalusteet ja arvokkaimpana osana WSOY Tietopalvelun päivitettävän tietokirjasarjan, johon saatiin aina vaihdettavia sivuja, kun tieto muuttui. Wov.
 
1990-luvun alulla tuli Internet kuvaan ja ensin sekin oli vain suurten yritysten herkkua. vuonna 1993 alettiin myydä Internet-yhteyksiä koteihin ja pieniin toimistoihin. Kun tämä toimisto perustettiin laman tuivertaman vanhan toimiston raunioista, otin heti käyttöön Internet-yhteyden, siskoni rakensi yhtiön ensimmäisen kotisivun ja otin käyttöön sähköpostiosoitteet. Monella vähän vanhemmalla ihmisellä on varmaankin vielä mielessä sen aikainen ”nettaaminen” ????. Jokaisen sivun latautumista odotettiin minuuttitolkulla, kun sivu ilmestyi rivi riviltä näkyviin. Edes unelmissa ei ollut nykyinen lehtien lukeminen padistä tai erilaiset nopeat palvelut, kuten lippujen ostaminen netistä tai verottajan suorat Internet-palvelut.  Kyllä on siinäkin asiassa tullut melkoinen muutos tähän mennessä.
 
Parin viime vuoden aikana on kehitys vain kiihtynyt ja täysin sähköiseen kirjanpitoon siirtyminen on nyt oikeasti arkipäivää. Kaikki ohjelmistomme ovat pilvessä toimivia ja niiden käyttö paikkariippumatonta. Sähköinen allekirjoittaminen on ollut toinen suuri muutos ja se on helpottanut päivittäisten rutiinien sujuvuutta ja nopeuttanut sopimusten ja kauppakirjojen tekoa ja hyväksyntää.  

Minulle on selvinnyt näiden vuosien aikana yksi varma asia
- vain muutos on varmaa.

Sole Jäntti
-yrittäjä

Feed